
Enkelt och gott recept på kladdkaka som är mångas favorit. Har själv provat dethär receptet och det var faktist riktigt got, en klick grädde är aldrig fel.
Tid: 20 minuters jobb + 20 min i ugnen
6-8 portioner
Du behöver:
100 g smör
eller margarin
2 st ägg
2,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 175 grader.
- Smält försiktigt smöret (eller margarinet) i en kastrull på spisen.
- Låt sedan det smälta smöret stå framme och svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
- Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa med lägsta hastigheten på elvispen.
- Tillsätt mjölet.
- Tillsätt sist det smälta smöret.
- Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i en rund form som man kan smöra och bröa om man vill.
- Grädda i 175 grader i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Om man vill ha en kladdigare kladdkaka så tar man kortare tid i ugnen.
När kladdkakan är färdiggräddad låter man den svalna och stå kallt tills den ska serveras.
Tid: 20 minuters jobb + 20 min i ugnen
6-8 portioner
Du behöver:
100 g smör
eller margarin
2 st ägg
2,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 175 grader.
- Smält försiktigt smöret (eller margarinet) i en kastrull på spisen.
- Låt sedan det smälta smöret stå framme och svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
- Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa med lägsta hastigheten på elvispen.
- Tillsätt mjölet.
- Tillsätt sist det smälta smöret.
- Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i en rund form som man kan smöra och bröa om man vill.
- Grädda i 175 grader i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Om man vill ha en kladdigare kladdkaka så tar man kortare tid i ugnen.
När kladdkakan är färdiggräddad låter man den svalna och stå kallt tills den ska serveras.
2 kommentarer:
Åh. :) sir gott ut. :P
Jo de va de åxå ;D men de så int likadant ut som på bilden när ja hadd baka ;)
Skicka en kommentar