tisdag 3 februari 2009

Kladdkaka


Enkelt och gott recept på kladdkaka som är mångas favorit. Har själv provat dethär receptet och det var faktist riktigt got, en klick grädde är aldrig fel.

Tid: 20 minuters jobb + 20 min i ugnen
6-8 portioner

Du behöver:
100 g smör
eller margarin
2 st ägg
2,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl

Gör så här:
- Sätt på ugnen på 175 grader.
- Smält försiktigt smöret (eller margarinet) i en kastrull på spisen.
- Låt sedan det smälta smöret stå framme och svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
- Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa med lägsta hastigheten på elvispen.
- Tillsätt mjölet.
- Tillsätt sist det smälta smöret.
- Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i en rund form som man kan smöra och bröa om man vill.
- Grädda i 175 grader i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Om man vill ha en kladdigare kladdkaka så tar man kortare tid i ugnen.

När kladdkakan är färdiggräddad låter man den svalna och stå kallt tills den ska serveras.

2 kommentarer:

Annika Elisabeth sa...

Åh. :) sir gott ut. :P

patricia sa...

Jo de va de åxå ;D men de så int likadant ut som på bilden när ja hadd baka ;)